Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Kotleciki z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Kotleciki mielone z ketchupem gotowane na parze.

Kotleciki z ketchupem Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotleciki z ketchupem

 

  • 40 dkg mięsa mielonego wieprzowego
  • 3 łyżki przyprawy do zup w płynie
  • 1 łyżeczka pieprzu ziołowego
  • 1 jajko
  • 3 łyżeczki ketchupu pikantnego
  • 2 łyżki bułki tartej
  • 1/2 cebuli
  • 1/2 łyżeczki curry

Sposób przygotowania:

Kotleciki z ketchupem
Mięso (można użyć zmielonej szynki lub łopatki) przełożyć do miski. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do mięsa. Dodać też do niego jajko, ketchup, bułkę tartą i wszystkie przyprawy. Bardzo dokładnie wymieszać. Uformować niewielkie, owalne kotleciki. Uformowane kotleciki ułożyć w garnku do gotowania na parze. Garnek przykryć. Kotleciki gotować na parze ok. 50 minut. Podawać np. z ziemniaczkami.
Kotleciki z ketchupem
Mięso z dodatkiem jajka ketchupu cebuli bułki tartej i przypraw.
Kotleciki z ketchupem
Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszać.
Kotleciki z ketchupem
Uformowane kotleciki ułożone w garnku do gotowania na parze.