jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kotleciki z mięsa gotowanego.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

To przepis na wykorzystanie mięsa z rosołu, które nie każdemu przecież smakuje - a żal wyrzucić gdy jest dobrej jakości.

Kotleciki z mięsa gotowanego. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki z mięsa gotowanego.

 

  • ok 2 szklanek posiekanego mięsa z rosołu
  • 1 duża cebula
  • 3 jaja
  • 1 łyżka ziaren lnu
  • 1 łyżka ziaren słonecznika
  • 1 łyżka ziaren dyni
  • 1 łyżka ziaren płatków owsianych
  • sól, pieprz biały do smaku
  • olej roślinny do smażenia
  • roszponka

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z mięsa gotowanego.
Obieramy cebulę i siekamy ją drobno. Obrane z chrząstek i tłuszczu mięso siekamy drobno. Do miski wbijamy jajo, dodajemy ziarna, cebulę, płatki owsiane oraz mięso. Doprawiamy niewielka ilością soli i sporą szczyptą pieprzu - mieszamy dokładnie. Smażymy niewielkie kotleciki na złoty kolor z obydwu stron. Podajemy z roszponką lub inną sałatą.
Kotleciki z mięsa gotowanego.
Obieramy cebulę i siekamy ją w drobną kostkę.
Kotleciki z mięsa gotowanego.
Obrane z chrząstek i tłuszczu mięso siekamy drobno.
Kotleciki z mięsa gotowanego.
Do miski wbijamy jajo, dodajemy ziarna, cebulę, płatki owsiane oraz mięso
Kotleciki z mięsa gotowanego.
Smażymy niewielkie kotleciki na złoty kolor z obydwu stron.