Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Kotleciki z wątróbki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

Pyszne kotleciki z wątróbki dla każdego

Kotleciki z wątróbki

Składniki:

Kotleciki z wątróbki

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki z wątróbki
Wątróbkę opłukać w zimnej wodzie i zamoczyć na 2h w mleku. Następnie wątróbkę siekamy na małe kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przepuszczamy przez praskę. Wszystko wkładamy do miski Dodajemy jajko, mąkę pszenną, sól oraz pieprz. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką małe kotleciki (jak placki ziemniaczane). Smażymy z dwóch stron. Smacznego

Tagi:

jajko jajka