Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Kotleciki zapiekane z owocami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

świetne w smaku i intrygującym aromacie

Kotleciki zapiekane z owocami

Składniki:

Kotleciki zapiekane z owocami

 

  • 60 dag mięsa mielonego wieprzowo-wołowego lub z dodatkiem cielęciny
  • 3 łyżki śmietany 12%
  • 3-4 łyżki bułki tartej
  • jajo
  • 2 szklanki rosołu warzywnego może być z kostki
  • po 4-6 suszonych moreli, brzoskwiń i śliwek
  • garść rodzynek
  • duże kwaśne jabłko
  • sól
  • pieprz
  • łyżka oleju

Sposób przygotowania:

Kotleciki zapiekane z owocami
Mięso dokładnie wyrobić z jajem, śmietanką, bułką tartą, solą i pieprzem. Uformować kulki wielkości orzecha włoskiego i ugotować je we wrzącym wywarza warzywnym. W naczyniu żaroodpornym ułożyć kulki posypać owocami i zapiekać 15 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni