Sposób przygotowania:
Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowymETAP 1:

Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, ostudzić.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
Szczypiorek czosnkowy umyć i drobno posiekać.
ETAP 2:

Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę, szczypiorek, jajko i odciśniętą z wody bułkę.
ETAP 3:

Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Gdy mięso jest zbyt rzadkie w miarę potrzeby dodać bułkę tartą.
ETAP 4:

Z przygotowanego mięsa formować kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
ETAP 5:

Przygotowane kotleciki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i rumienić z obu stron na złoty kolor.
Magdalena88
niezły kąsek