Sposób przygotowania:
Kotleciki ze szczypiorkiem czosnkowymETAP 1:
Cebulę posiekać i podsmażyć na łyżce oleju, ostudzić.
Bułkę namoczyć w wodzie, odcisnąć.
Szczypiorek czosnkowy umyć i drobno posiekać.
ETAP 2:
Do miski włożyć mielone mięso, dodać cebulę, szczypiorek, jajko i odciśniętą z wody bułkę.
ETAP 3:
Przyprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wyrobić. Gdy mięso jest zbyt rzadkie w miarę potrzeby dodać bułkę tartą.
ETAP 4:
Z przygotowanego mięsa formować kotleciki i obtaczać w pokruszonych płatkach kukurydzianych.
ETAP 5:
Przygotowane kotleciki włożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i rumienić z obu stron na złoty kolor.
Magdalena88
niezły kąsek