Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z pieczarkami i żołtym serem
Pieczarki opłukać i osuszyć, a cebulę obrać z łupiny. Pokroić pieczarki i cebulę w niezbyt duże kawałki. Podsmażyć pokrojone pieczarki z cebulą na patelni z rozpuszczonym masłem, posolić pieczarki z cebulą podczas smażenia. Mięso mielone przełożyć do miski i dodać do niego podsmażone z cebulą pieczarki, kaszę mannę, jajko oraz stary żółty ser. Mięso z dodatkami obsypać przyprawami - szczypta soli i chili, odrobiną kminku i słodkiej mielonej papryki i sporą dawką granulowanego czosnku oraz lubczyku. Mięso z dodatkami i przyprawami dokładnie ręcznie wymieszać. Z przygotowanej mięsnej masy formować średniej wielkości kotlety i obtaczać je w bułce tartej. Smażyć kotlety na niedużym płomieniu w dość sporej ilości oleju z obu stron. Usmażone kotlety odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.