mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszne, niedrogie danie z kapusty i ziemniaków

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

Składniki:

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczano-kapuściane
Cebule obieram, drobno siekam i podsmażam na oliwie na patelni.
Ziemniaki mielę w maszynce. Kapustę gotuję i też mielę, lekko odciskam z nadmiaru wody. Masy łączę, dodaję 2 jaja, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz, mieszam. Formuję kotleciki, panieruję w jajku i tartej bułce. Smażę na złoty kolor.
Podaję do mięsa.