Sposób przygotowania:
Kotleciki ziemniaczano-kapuściane
Cebule obieram, drobno siekam i podsmażam na oliwie na patelni.
Ziemniaki mielę w maszynce. Kapustę gotuję i też mielę, lekko odciskam z nadmiaru wody. Masy łączę, dodaję 2 jaja, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz, mieszam. Formuję kotleciki, panieruję w jajku i tartej bułce. Smażę na złoty kolor.
Podaję do mięsa.
Ziemniaki mielę w maszynce. Kapustę gotuję i też mielę, lekko odciskam z nadmiaru wody. Masy łączę, dodaję 2 jaja, mąkę, podsmażoną cebulę, sól i pieprz, mieszam. Formuję kotleciki, panieruję w jajku i tartej bułce. Smażę na złoty kolor.
Podaję do mięsa.