jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Kotleciki ziemniaczano-orzechowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 8

Wegetariańskie kotleciki z ziemniaków naszpikowane orzechami podałam na duszonych na maśle warzywach.

Kotleciki ziemniaczano-orzechowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotleciki ziemniaczano-orzechowe

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotleciki ziemniaczano-orzechowe
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy jaja, mąkę, gałkę muszkatołową i orzechy. Mieszamy dokładnie, doprawiamy solą i pieprzem czarnym oraz ziołowym. Formujemy kotleciki po czym smażymy je na oleju na złoty kolor. Przed podaniem warzywa zagrzewamy, by były gorące. Podajemy kotleciki na gorąco z warzywami udekorowane sałatą
Kotleciki ziemniaczano-orzechowe
Orzechy włoskie rozkruszamy lub siekamy na grube kawałki
Kotleciki ziemniaczano-orzechowe
Ugotowane ziemniaki przepuszczamy przez praskę, dodajemy jaja, mąkę, gałkę muszkatołową i orzechy.
Kotleciki ziemniaczano-orzechowe
Formujemy kotleciki po czym smażymy je na oleju na złoty kolor.
Kotleciki ziemniaczano-orzechowe
Podgrzewamy warzywa duszone na maśle i podajemy je z kotlecikami.