Mooi26

Mooi26

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Kotlet na ostro

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety pod pierzynką z sera

Kotlet na ostro

Składniki:

Kotlet na ostro

 

Sposób przygotowania:

Kotlet na ostro
Filet podzielić n 4 części, rozbić lekko po obu stronach. Czosnek rozdrobnić. Każdy filet posypać pieprzem i solą, położyć trochę czosnku, obtoczyć w jajku i bułce tartej, i smażyć po obu stronach przez jakieś 8 minut. Ser żółty zetrzeć na drobnych oczkach. Gy kotlety będę już gotowe, wyjąć je i każdy posmarować z jednej strony Sosem Bolońskim, po czym posypać szczodrze żółtym serem. Zapiec tylko tyle żeby ser żółty się lekko stopił.