Sposób przygotowania:
Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg
Kotlet schabowy rozbić tłuczkiem, posypać z obu stron vegetą i odstawić na 1h do lodówki. Białko jajka roztrzepać wraz ze szczyptą soli oraz pieprzu. Płatki kukurydziane wsypać do woreczka, woreczek owinąć ściereczką i potłuc tłuczkiem aby płatki rozbiły się na drobniutko. Następnie kotlet panierować najpierw w mące, później w białku jajka, a na koniec w drobnych płatkach kukurydzianych. Kotlet smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Podawać z ziemniakami oraz dowolną sałatką lub buraczkami ćwikłowymi.
![Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-w-kukurydzianej-panierce-wg-meg-203752.jpg)
![Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-w-kukurydzianej-panierce-wg-meg-203753.jpg)
![Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-w-kukurydzianej-panierce-wg-meg-203754.jpg)
![Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg Schabowy w kukurydzianej panierce wg Meg](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/schabowy-w-kukurydzianej-panierce-wg-meg-203755.jpg)