Gracer

Gracer

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 300]

Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kotlet schabowy jest powszechnie znanym mięsem podawanym z ulubionymi dodatkami, mój schab został przed usmażeniem zamarynowany w jajku z ketchupem.

Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem Więcej zdjęć (7)

Składniki:

Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem

 

Sposób przygotowania:

Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
Schab solimy i doprawia pierzem, rozbijamy. Do miski wbijamy jaja, dodajemy ketchup i przyprawy, fyrlamy. Wkładamy schab i odstawiamy na 4 godziny do lodówki. Mąkę pszenną mieszamy z bułką tartą. Schab panierujemy w uzyskanej panierce.

Na patelni roztapiamy smalec, wkładamy panierowane kotlety i smażymy po kilka minut z dwóch stron.
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
schab myjemy doprawiamy i rozklepujemy go na kotlety
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
jaja rozbijamy dodajemy ketchup i doprawiamy
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
fyrtlamy jaja z ketchupem oraz przyprawami
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
do jaja wkładamy mięso i odstawiamy na 4 godziny
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
mąkę mieszamy z bułką tartą i obtaczamy mieso
Klasyczny kotlet schabowy z ketchupem
kotlety smażymy na rozgrzanym smalcu