Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlet schabowy w sezamowej panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Kotlet schabowy z sezamem jest pyszny i chrupiący.

Kotlet schabowy w sezamowej panierce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet schabowy w sezamowej panierce

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet schabowy w sezamowej panierce
Mięso umyć, osuszyć i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. Zawinąć w folię i odłożyć do lodówki na pół godziny. Następnie wyjąć z lodówki, posmarować musztardą, oprószyć mąką, zanurzyć roztrzepanym z odrobiną soli jajku i obtoczyć w sezamie wymieszanym z bułką tartą. Smażyć z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
Kotlet schabowy w sezamowej panierce
Przyprawione rozbite mięso posmarować musztardą
Kotlet schabowy w sezamowej panierce
Panierować w mące jajku i sezamie wymieszanym z bułką tartą
Kotlet schabowy w sezamowej panierce
Smażyć na rumiano z obu stron na rozgrzanym oleju