Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszna odmiana kotleta schabowego.

Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka

 

  • 4 plastry schabu
  • 1 jajko
  • pieprz czarny mielony
  • przyprawa kucharek uniwersalna
  • 10 dkg wiórek kokosowych
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka
Mięso umyć, osuszyć, rozbić. Przyprawić kucharkiem i pieprzem. Odstawić na kilka minut, aby mięso naszło przyprawami. Jajko umyć, rozbić, rozkłócić. Kokos wysypać na talerzyk. Mięsko panierować w jajku i wiórkach kokosowych. Olej mocno rozgrzać, smażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Podawać z ziemniaczkami i surówką.
Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka
Mięso rozbić i posypać przyprawą kucharek i pieprzem.
Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka
Mięsko panierować w jajku i wiórkach kokosowych.
Kotlet w kokosowej panierce wg Wafelka
Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.