Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Kotlet wołowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Na kotlety wybieramy ładny kawałek wołowiny.

Kotlet wołowy

Składniki:

Kotlet wołowy

 

  • 60 dag wołowiny
  • 15 dag słoniny
  • sól, pieprz
  • 4 łyżki masła
  • kostka mięsna
  • 200 ml wody

Sposób przygotowania:

Kotlet wołowy
Mięso wołowe kroimy na plastry ( można zbić tłuczkiem nieco), szpikujemy słoniną, nacieramy solą i pieprzem, a następnie smażymy na maśle po jednej i drugiej stronie ( mięso powinno się przyrumienić). Przekładamy do rondelka, dodajemy wywar mięsny i dusimy pod przykryciem do miękkości. Podajemy z ziemniakami piure i surówkami.

Tagi:

wołowina