anetka

anetka

Szef Kuchni
[Przepisów: 56]

Kotlet z jajkiem

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Mięso wyrobić z posiekaną cebulą,namoczoną i odciśniętą kajzerką ...

Kotlet z jajkiem

Składniki:

Kotlet z jajkiem

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z jajkiem

Mięso wyrobić z posiekaną cebulą,namoczoną i odciśniętą kajzerką,dwoma jajkami oraz solą i pieprzem do smaku.Uformować 4 płaskie kotlety.Obtoczyć je w tartej bułce i usmażyć z obu stron.Pozostałe 4 jajka wybić na gorący olej i smażyć ok.5 min.Na każdym kotlecie ułożyć po sadzonym jajku,przewiązać szczypiorem.Podawać na plastrach pomidorów z sałatą oprószone pieprzem.