Jolanta27

Jolanta27

Szef Kuchni
[Przepisów: 70]

Kotlet z kani

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Kania to idealny grzyb na kotlet

Kotlet z kani

Składniki:

Kotlet z kani

 

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlet z kani
Do miski wbijamy jajka, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, szczypta oregano i miksujemy. Kapelusze kani panierujemy w mące, w przygotowanym sosie z jajek i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron. Osobno smażymy cebulę pokrojoną w pióra na złocisty kolor. Kotlety układamy na listki sałaty posypujemy potartym serem obok nakładamy usmażoną cebulkę, dekorujemy plastrami pomidora i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.SMACZNEGO