Sposób przygotowania:
Kotlet z kani
Do miski wbijamy jajka, 2 łyżki ketchupu, sól, pieprz, szczypta oregano i miksujemy. Kapelusze kani panierujemy w mące, w przygotowanym sosie z jajek i bułce tartej. Na rozgrzanym oleju smażymy z obu stron. Osobno smażymy cebulę pokrojoną w pióra na złocisty kolor. Kotlety układamy na listki sałaty posypujemy potartym serem obok nakładamy usmażoną cebulkę, dekorujemy plastrami pomidora i posypujemy posiekanym szczypiorkiem.SMACZNEGO
Pyza
Jolanta27
Pyzo jak tylko zrobię kotlety z kani, po które mąż wybiera się w sobotę do lasu, specjalnie dla Ciebie zrobię zdjęcie. Ale i bez zdjęcia możesz mi zaufać jest pyszne-spróbuj przyrządzić i sama zobaczysz:):)
Pyza
misia53
Jolanta27
Misiu kanię albo w lesie albo można dostać na targu. Można zamiast kani użyć
boczniaków, które są dostępne w marketach, też są pyszne.:)