jaga85

jaga85

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1974]

Kotlety chlebowe z dynią

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 12

Kotlety te podajemy jako samodzielne danie do sałatek, surówek lub po prostu z ketchupem. Mają rewelacyjny smak, nie tylko dla jaroszy!

Kotlety chlebowe z dynią

Składniki:

Kotlety chlebowe z dynią

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety chlebowe z dynią
Dynię kroimy w kostkę i smażymy chwilę aby zmiękła. usmażona delikatnie studzimy. Chleb przekładamy do miski i rozkruszamy. Do rozdrobnionego dokładamy do jajka, bułkę tartą oraz dynię. Całość mieszamy doprawiając do smaku. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w mące razowej i smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron.