Sposób przygotowania:
Kotleciki z chleba w sosie pomidorowym
Z 6 kromek wyskubujemy środek chleba ( dosyć drobne kawałeczki ). Skórki oraz pozostałe kromki moczymy na mniej więcej 15 minut w gorącej wodzie.
Następnie dodajemy namoczony chleb ( wycisnąć) do wyskubanego chleba i mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jaja oraz przyprawy i miksujemy mikserem.
Formujemy kotlety z masy chlebowej i optaczamy w bułce tartej i smażymy. Smażymy z dwóch stron aż się zezłocą. Układamy na blachę i wkładamy na 10-15 minut do piekarnika.
ROBIMY SOS:
W garnuszku gotujemy rosół z kostki.
Rozpuszczamy w rondelku masło. Dodajemy mąkę.
Dodajemy zasmażkę do naszego rosołu, i mieszamy dokładnie i dosyć szybko by nie powstały grudki. Do sosu naszego dodajemy koncentrat pomidorowy, a następnie śmietanę i gotujemy przez 5 minut.
Wykładamy kotleciki i polewamy sosem pomidorowym
Smacznego !
Następnie dodajemy namoczony chleb ( wycisnąć) do wyskubanego chleba i mieszamy. Dodajemy pokrojoną w kostkę i podsmażoną cebulę, jaja oraz przyprawy i miksujemy mikserem.
Formujemy kotlety z masy chlebowej i optaczamy w bułce tartej i smażymy. Smażymy z dwóch stron aż się zezłocą. Układamy na blachę i wkładamy na 10-15 minut do piekarnika.
ROBIMY SOS:
W garnuszku gotujemy rosół z kostki.
Rozpuszczamy w rondelku masło. Dodajemy mąkę.
Dodajemy zasmażkę do naszego rosołu, i mieszamy dokładnie i dosyć szybko by nie powstały grudki. Do sosu naszego dodajemy koncentrat pomidorowy, a następnie śmietanę i gotujemy przez 5 minut.
Wykładamy kotleciki i polewamy sosem pomidorowym
Smacznego !