Bahus

Bahus

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 624]

Kotlety chlebowo orzechowe

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Podawać z gotowanymi warzywami.

Kotlety chlebowo orzechowe

Składniki:

Kotlety chlebowo orzechowe

 

  • 1 kg suchego chleba (mieszanego),
  • 4 średnie cebule,
  • 1 l chudego mleka,
  • 3 łyżki bardzo drobno posiekanych orzechów włoskich,
  • 2 jajka,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku,
  • olej do smażenie,
  • sól i pieprz do smaku

 

Sposób przygotowania:

Kotlety chlebowo orzechowe
Chleb namoczyć w mleku. Odcisnąć. Zmielić w maszynce do mięsa wraz z obraną cebulą. Dodać jajka, posiekane orzechy i zieleninę. Wyrobić na gładką masę. Gdyby okazała się zbyt rzadka dodać tartej bułki. Doprawić solą i pieprzem. Z masy formować podłużne kotlety. Smażyć z obu stron na złoty kolor.Zamiast orzechów można dodać taką samą ilość ziaren słonecznika.

Tagi:

jajko chleb jajka