mięsko

mięsko

Starszy Kucharz
[Przepisów: 38]

Kotlety cielęce bite

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

kotlety z cielęcinki. Pycha

Kotlety cielęce bite

Składniki:

Kotlety cielęce bite

 

  • ½ lub ¾ kg mięsa na kotlety,
  • 4 łyżki bułki tartej,
  • 4 łyżki mąki,
  • 2 jaja,
  • 2 łyżki tłuszczu,
  • sól, pieprz do smaku,
  • trochę jarzynki

 

Sposób przygotowania:

Kotlety cielęce bite
Mięso pokroić na kotlety, zbić je tłuczkiem do mięsa. Na osobnych talerzykach przygotować mąkę, bułkę tartą i ubite jaja. Kotlety maczać po kolei: w mące, jajku, bułce tartej. Kotlety kłaść na rozgrzany tłuszcz i obsmażać z obu stron.
Podawać z garniturem z jarzyn: marchewką, groszkiem zielonym, szpinakiem, kapustą, zieloną sałatą.

Tagi:

mięso tarta