eli_555

eli_555

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1833]

Kotlety Eli z mortadeli z serem

  • 6
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Pyszna przekąska lub danie na obiad czy kolację.

Kotlety Eli z mortadeli z serem

Składniki:

Kotlety Eli z mortadeli z serem

 

  • 6 plastrów mortadeli(grubość 1.5 cm)
  • 6 plastrów sera salami
  • 1-2 jajka(zależy od wielkości)
  • czosnek granulowany,pieprz
  • bułka tarta
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety Eli z mortadeli z serem
Plastry mortadeli naciąć tak,żeby była kieszeń i włożyć plastry sera.Jeżeli plastry sera są wielkości mortadeli,to mortadelę przeciąć na dwa plastry i między nie włożyć ser.Nadzianą mortadelę oprószyć czosnkiem i pieprzem.Jajko dokładnie roztrzepać widelcem.Zanurzać kotlety w jajku i obtaczać w bułce tartej.Smażyć na gorącym oleju(olej musi sięgać powyżej sera) z obu stron na rumiano.Smacznego!