mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bezmięsne kotleciki z jajek

Kotlety jajeczne

Składniki:

Kotlety jajeczne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Cebulę drobno siekam, przekładam na rozgrzany olej na patelnię i szklę, zestawiam z ognia.
Jajka na twardo studzę, obieram ze skorupek, drobno siekam, dodaję zeszkloną cebulę, tartą bułkę, surowe jajko, mieszam. Na koniec dodaję przyprawy (sól i pieprz do smaku) i dokładnie mieszam.
Wyrabiam na jednolitą masę i formuję kotlety, obtaczam każdy kotlet w bułce tartej, nastepnie smażę na rozgrzanym tłuszczu na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.
Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką.

Tagi:

jajko tarta jajka