Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczne
Cebulę drobno siekam, przekładam na rozgrzany olej na patelnię i szklę, zestawiam z ognia.
Jajka na twardo studzę, obieram ze skorupek, drobno siekam, dodaję zeszkloną cebulę, tartą bułkę, surowe jajko, mieszam. Na koniec dodaję przyprawy (sól i pieprz do smaku) i dokładnie mieszam.
Wyrabiam na jednolitą masę i formuję kotlety, obtaczam każdy kotlet w bułce tartej, nastepnie smażę na rozgrzanym tłuszczu na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.
Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką.
Jajka na twardo studzę, obieram ze skorupek, drobno siekam, dodaję zeszkloną cebulę, tartą bułkę, surowe jajko, mieszam. Na koniec dodaję przyprawy (sól i pieprz do smaku) i dokładnie mieszam.
Wyrabiam na jednolitą masę i formuję kotlety, obtaczam każdy kotlet w bułce tartej, nastepnie smażę na rozgrzanym tłuszczu na patelni z każdej strony na ciemnozłoty kolor.
Podaję z ziemniakami i ulubioną surówką.