klaudia123

klaudia123

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Kotlety jajeczne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 10
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Oryginalne kotlety o pysznym i nietypowym smaku. Pasują na stół w okresie świąt Wielkiejnocy jak i na lunch do pracy.

Kotlety jajeczne

Składniki:

Kotlety jajeczne

  • 16 jajek
  • 2 małe cebule
  • 2-3 łyżki majonezu
  • natka z pietruszki
  • bułka tarta
  • sól,pieprz
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne
Ugotuj 15 jajek na twardo.Obierz i włóż do wysokiej miski. Do miski z jajkami dodaj cebule, 1 surowe jajko ,majonez ,drobno pokrojoną natkę z pietruszki , sól i pieprz wszystko razem zblenduj .

Z masy ,która nam wyszła formujemy kotlety i obtaczamy je w bułce tartej.

Na patelnię wylewamy nie wielką ilość oleju i czekamy aż dobrze się rozgrzeje.Smażymy kotlety na złocisty kolor.

Tagi:

jajko tarta jajka