ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Kotlety jajeczne 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe kotleciki dla jaroszy i nie tylko.

Kotlety jajeczne 2

Składniki:

Kotlety jajeczne 2

 

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczne 2
6 jaj gotujemy na twardo w osolonej mocno wodzie. Studzimy je i obieramy. Ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do startych jaj wbijamy 2 świeże, mieszamy wszystko, konsystencję ustalamy za pomocą bułki tartej. Masę jajeczną doprawiamy solą i pieprzem. Zieleninę myjemy (ilość jej według naszych upodobań). Mieszamy z masą jajeczną. Z masy formujemy kotleciki które smażymy z obu stron na rozgrzanej oliwie. Smacznego!

Tagi:

tarta