ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 656]

Kotlety jajeczno-szpinakowe

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo smaczne kotlety jajeczno - szpinakowe. Doskonale smakują na ciepło z surówkami, ale też na zimno z różnymi sosami smakowymi.

Kotlety jajeczno-szpinakowe Więcej zdjęć (10)

Składniki:

Kotlety jajeczno-szpinakowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety jajeczno-szpinakowe
Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej się obierają) na twardo, ostudzić w zimnej wodzie.

Na oleju zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem na złoto, dodać odmrożony na sitku szpinak i podsmażać do odparowania płynu mieszając na średnim ogniu, wystudzić.

Obrane jajka zetrzeć na kratce do jajek, dodać szpinak, tartą bułkę, jajko, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka i wszystko dobrze, szybko wyrobić i od razu smażyć.

Na gorący olej kłaść kotlety nie za grube, lekko na patelni je widelcem spłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony.
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Czosnek tak p[odsmażać aby go nie przypec za mocno bo będzie gorzki.
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Szpinak odmrożony na sitku i woda z niego odcieknie.
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Jajka najlepiej zetrzeć na kratce do jajek aby były grudki.
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Wszystkie składniki szybko wyrobić i od razu smażyć.
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Kotlety jajeczno-szpinakowe