Sposób przygotowania:
Kotlety jajeczno-szpinakowe
Jajka ugotować w osolonej wodzie (lepiej się obierają) na twardo, ostudzić w zimnej wodzie.
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem na złoto, dodać odmrożony na sitku szpinak i podsmażać do odparowania płynu mieszając na średnim ogniu, wystudzić.
Obrane jajka zetrzeć na kratce do jajek, dodać szpinak, tartą bułkę, jajko, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka i wszystko dobrze, szybko wyrobić i od razu smażyć.
Na gorący olej kłaść kotlety nie za grube, lekko na patelni je widelcem spłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony.
Na oleju zeszklić posiekaną cebulę z czosnkiem na złoto, dodać odmrożony na sitku szpinak i podsmażać do odparowania płynu mieszając na średnim ogniu, wystudzić.
Obrane jajka zetrzeć na kratce do jajek, dodać szpinak, tartą bułkę, jajko, pieprz mielony, paprykę słodką, kucharka i wszystko dobrze, szybko wyrobić i od razu smażyć.
Na gorący olej kłaść kotlety nie za grube, lekko na patelni je widelcem spłaszczyć i smażyć na rumiano z każdej strony.
ziutula