alison

alison

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1210]

Kotlety kapuściano-cebulowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Kotlety kapuściano-cebulowe

Kotlety kapuściano-cebulowe

Składniki:

Kotlety kapuściano-cebulowe

 

  • 1 główka kapusty włoskiej
  • 1 cebula
  • 2 jajka
  • pół szklanki mąki krupczatki
  • olej do smażenia
  • bułka do panierowania
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety kapuściano-cebulowe
Pokroić kapustę na ćwiartki, usunąć głąb i grube nerwy. Gotować w osolonej wodzie do miękkości. Odsączyć, ostudzić, odcisnąć z wody. Obrać cebulę posiekać. Kapustę również drobno posiekać. Dodać pozostałe składniki. Przyprawić. Dokładnie wymieszać. Z masy kształtować kotlety, panierować w bułce tartej. Smażyć na oleju z obu stron.