Sposób przygotowania:
Kotlety mielone nadziane pieczarkami
Pieczarki obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach. Wrzucamy na patelnie na łyżeczke oleju i dusimy jakies 5 minut pod przykryciem. Dodać serek topiony smazyc ciągle mieszając do momentu az caly serek sie roztopi i zrobi sie gęsta masa. Lekko studzimy, w tym czasie przygotowujemy mięsko. Mięsko wybiermay jakie kto lubi, cebule kroimy w drobną kostke, mieszamy z miesem, jajkiem, i przyprawami. Jeśli masa mięsna jest zbyt rzadka wsypujemy troszke bułki tartej. Formujemy kotlety, najpierw na ręce płaskie placki, na środek nakładamy łyżeczkę farszu pieczarkowego i zamykamy kotleta. Farsz ma się znaleść w srodku. Smazymy na rozgrzanym oleju. Polecam, bo to dość łatwy przepis i tradycyjne mielone nie staną sie nudna.