pacpaw

pacpaw

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1427]

Kotlety mielone porowo-grzybowe

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

wzbogacone kotlety mielone z mielonej łopatki

Kotlety mielone porowo-grzybowe Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety mielone porowo-grzybowe

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone porowo-grzybowe
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce. Por kroimy w piórka i przelewamy wrzątkiem. Grzyby moczę w letniej wodzie. Do zmielonego mięsa dodaję przyprawę do kuchni greckiej oraz sól. Mieszam wbijam jajko, zagęszczam 2 łyżkami bułki tartej. Wyrabiam masę, jeśli będzie zbyt rzadka dodaję więcej bułki tartej. Do takiej masy wsypuję sparzonego pora. Dodaję również drobno pokrojone grzybki. Ponownie mieszam. Z masy formuję podłużne kotlety, które taczam w bułce tartej. Smażę na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Podaję z ziemniaczkami. Smacznego.
Kotlety mielone porowo-grzybowe
Łopatkę wieprzową mielimy w maszynce do mielenia mięsa
Kotlety mielone porowo-grzybowe
Mięso mielone mieszam z jajkiem, przyprawami oraz bułką tartą
Kotlety mielone porowo-grzybowe
Po wymieszaniu z porem dodaję drobno pokrojone namoczone grzybki
Kotlety mielone porowo-grzybowe
Fomuję kotlety, które obtaczam w bułce tartej i smażę je na złoto