kuchenny świat

kuchenny świat

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1230]

Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zapraszam na smaczne i soczyste kotlety mielone pieczone w piekarniku. Kotlety przygotowałam z dodatkiem panierki z ciecierzycy i bułki kukurydzianej. Polecam.

Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym

 

Sposób przygotowania:

Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym
Ogórki kiszone kroimy w kosteczkę i przekładamy na cedzak, odsączamy z nadmiaru soku. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Mięso przekładamy do miski i dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek oraz jajko. Pokrojone ogórki oraz pozostałe składniki. Mieszamy.

Z masy robimy kotlety i przekłamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i i pieczemy przez 20 minut z obu stron w temperaturze 200 stopni .
Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym
Dodajemy resztę pozostałych składników i mieszamy.
Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym
Formujemy mielone z przygotowanej masy mięsnej.
Kotlety mielone wołowe z ogórkiem kiszonym
Kotlety wkłądamy do blaszki z papierem do pieczenia.