Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z serem i pieczarkami
Umyte mięso zmielić. Pieczarki i cebulkę obrać, pokroić w kostkę i udusić na łyżce oliwy. Doprawić do smaku. Dodać do mięsa.
Dodać posiekany czosnek. Ser żółty pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać jajko, przyprawę kucharek i pieprz. Wyrobić jednolitą masę. Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodać posiekany czosnek. Ser żółty pokroić w kostkę i dodać do mięsa. Dodać jajko, przyprawę kucharek i pieprz. Wyrobić jednolitą masę. Uformować kotlety, obtoczyć je w bułce tartej i smażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Podawać z ziemniakami i surówką.