Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kap
Kapustę przepłukać,odcisnąć i drobniutko poszatkować. Na patelni rozgrzać łyżkę margaryny i podsmażyć na niej kapustkę. Następnie wlać 1/2 szklanki wody i dusić do momentu jej całkowitego odparowania. Zdjąć z ognia u wystudzić. Do miski przełożyć mielone,dodać posiekaną drobno cebulkę. Następnie dodać zimną kapustę i dodać pieprz,paprykę oraz sól czosnkową. Wymieszać. Dodać jajko,wodę oraz stopniowo dodawać bułkę tartą i wyrabiać mięso. Powinno być zwarte ale nie zbite. Odłożyć na około godzinę do lodówki. Po tym czasie ponownie rozgrzać margarynę. Z mięsa formować kotlety i panierować je w mące. Kłaść na patelnię i smażyć z obu stron,aż będą ładnie brązowe. Podawać do ziemniaków i surówki. Smacznego!