Sposób przygotowania:
Kotlety jaglano-cukiniowe Eli
Kaszę jaglaną sparzyć wrzątkiem,przepłukać i odsączyć. Kaszę gotować w 1 i 1/3 szklanki wrzącej,osolonej wody przez 20 minut . Miąższ cukinii posiekać i odcisnąć wodę. Pomidory umyć,osuszyć i pokroić w kosteczkę. Koperek i natkę pietruszki umyć,osuszyć i posiekać. Do miski wsypać ostudzoną kaszę jaglaną,dodać miąższ cukinii,mięso mielone,por,pomidory,koperek,natkę pietruszki,bułkę tartą,jajka,przyprawy i wymieszać. Z masy jaglano-cukiniowej formować kotlety i obtaczać w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć kotlety z obu stron na rumiano. Kotlety można jeść same na ciepło i na zimno. Można też podać do nich sosy:pieczarkowy,pomidorowy,grzybowy czy serowy. Smacznego!