Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z marchewką i dymką
Marchewki myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach wprost do miski.
Do marchewki wkładamy mięso oraz pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem.
Dokładamy pozostałe składniki i wyrabiamy ręką masę mięsną.
Formujemy małe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podajemy np.: z puree ziemniaczanym i surówką. Smacznego.
Do marchewki wkładamy mięso oraz pokrojoną drobno dymkę ze szczypiorkiem.
Dokładamy pozostałe składniki i wyrabiamy ręką masę mięsną.
Formujemy małe kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Podajemy np.: z puree ziemniaczanym i surówką. Smacznego.