Sposób przygotowania:
Smażone kotlety mielone z marchewką
Marchewki obieramy ze skórki i myjemy, ścieramy na tarce do miski.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do miski z marchewką.
Wkładamy mięso mielone oraz resztę składników, dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety i przekładamy na talerz z bułką tartą.
Kotlety obtaczamy w bułce i wkładamy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kosteczkę, dokładamy do miski z marchewką.
Wkładamy mięso mielone oraz resztę składników, dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety i przekładamy na talerz z bułką tartą.
Kotlety obtaczamy w bułce i wkładamy na rozgrzany olej, smażymy z obu stron.
Usmażone odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku.