Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z mozarellą
Mięso przekładamy do miski. Jedną cebule obieramy i kroimy w drobna kosteczkę. Cebulę podsmażamy na oliwie, aż zmieknie. Cebule dodajemy do mięsa, wbijamy jajko, dodajemy koperek i całość mieszamy. Dodaje tyle bułki tartej aby masa nie była za rzadka i łatwo można było formowac kotlety. Doprawiam do smaku solą i pieprzem, mieszam całość, a nastepnie formuje kotlety. Smażymy na patelni na oliwie z obu stron. Usmażone kotlety przkrajamy na pół. Drugą cebulę kroimy na cienkie półplasterki. Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia częścią przekrojoną do góry. Na połówkach kotletów układamy plasterki cebuli i przykrywamy plasterkiem mozarelli. Wkłądmay do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika na kilka minut (ok 5) do rozpuszczenia się sera.