Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z nadzieniem
Bułkę namoczyć w zimnej wodzie. Rzodkiewki oczyścić i umyć, 1/4 z nich pokroić w kostkę, Odkroić 1/4 ogórka i również pokroić w kostkę. Natkę umyć, osuszyć i posiekać. Kukurydzę osaczyć. Jedną cebulę obrać i posiekać. Odciśniętą bułkę zagnieść z mielonym mięsem, jajkami i posiekaną cebulą. Doprawić do smaku solą, pieprzem i papryką Masę mięsną podzielić na 4 porcje. Do jednej dodać pokrojone rzodkiewki, do drugiej ogórek i połowę natki. do trzeciej 7 łyżek kukurydzy i cukier do czwartej czosnek i tymianek. Z każdej porcji ciasta uformować frykadeliki Na patelni mocno rozgrzać tłuszcz, podsmażyć na nim frykadelki z każdej strony na złoty kolor (około 8 minut).