Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z ryżem w sosie pomidorowym
Ryż gotujemy do miękkości.
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i ugotowany ryż. Mieszamy. Formujemy kulki wielkości mandarynki lekko spłaszczamy. Smażymy z obu ston na złoty kolor.
Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni w której smażyły się kotlety. Natępnie wkładamy do cebuli kotlety, wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy na małym ogniu około 15 minut.
Nastęnie dodajemy koncentrat i przyprawy, dusimy 10-15 minut na małym ogniu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
Do mięsa mielonego dodajemy jajka, bułkę tartą, przyprawy i ugotowany ryż. Mieszamy. Formujemy kulki wielkości mandarynki lekko spłaszczamy. Smażymy z obu ston na złoty kolor.
Cebulę kroimy w piórka. Podsmażamy na patelni w której smażyły się kotlety. Natępnie wkładamy do cebuli kotlety, wlewamy wodę, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie i dusimy na małym ogniu około 15 minut.
Nastęnie dodajemy koncentrat i przyprawy, dusimy 10-15 minut na małym ogniu.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.
Smacznego
biedroneczki