Sposób przygotowania:
Kotlety mielone z szynkiETAP 1:
Cebulę obrać, drobno pokroić i przesmażyć na oleju. Odstawić. Bułkę namoczyć w mleku i zostawić na ok. -min. Mięso zmielić. Zmielić też przesmażoną cebulę. Do mięsa wbić jajko, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem czarnym i ziołowym. Dołożyć namoczoną i lekko odciśniętą bułkę.
Wyrobić rękami na jednolitą masę. Z masy mięsnej formować kotlety dowolnej wielkości, obtaczać w bułce lub w mące i smażyć na rozgrzanym smalcu.
Podawać na gorąco z ziemniakami i ulubioną surówką.
![Kotlety mielone z szynki Kotlety mielone z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-szynki-498274.jpg)
![Kotlety mielone z szynki Kotlety mielone z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-szynki-498275.jpg)
![Kotlety mielone z szynki Kotlety mielone z szynki](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/kotlety-mielone-z-szynki-498276.jpg)