Sposób przygotowania:
Kotlety po bałkańsku.
Ryż ugotować na sypko w esencjonalnym rosole z kostki.Paprykę i cebulę oczyścić,opłukać,pokroić,dusić na maśle,wymieszać z ryżem
przepuścić przez maszynkę.Dodać jajka i ugotowany w osolonej
wodzie groszek,doprawić.Marchewkę zetrzeć i udusić na tłuszczu do miękkości.Wymieszać z masą ryżową,dodać natkę posiekaną,
spróbować.Formować małe krokiety,opanierować w tartej bułce i
smażyć na rumiano.Podawać z puree ziemniaczanym,sałatą zieloną,surówką na ostro.
przepuścić przez maszynkę.Dodać jajka i ugotowany w osolonej
wodzie groszek,doprawić.Marchewkę zetrzeć i udusić na tłuszczu do miękkości.Wymieszać z masą ryżową,dodać natkę posiekaną,
spróbować.Formować małe krokiety,opanierować w tartej bułce i
smażyć na rumiano.Podawać z puree ziemniaczanym,sałatą zieloną,surówką na ostro.