Sposób przygotowania:
Kotlety pod zimową kołderkąKotlety
1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
2. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
ETAP 2:
3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka, pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i posiekany szczypiorek.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki łączymy z majonezem.
ETAP 3:
5. Następnie układamy farsz warzywno jajeczny na kotletach i zapiekamy w 180 °C do chwili rozpuszczenia się sera.
ETAP 4:
6. Gotowe, smacznego.