Kulinarna Chwila

Kulinarna Chwila

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 137]

Kotlety pod zimową kołderką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 8
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Siedząc w domu mamy trochę więcej czasu. Możemy wymyślać różne kombinacje, propozycja moja to kotlety schabowe pod pyszną, puszystą kołderką.

Kotlety pod zimową kołderką

Składniki:

Kotlety pod zimową kołderką

Składniki na kotlety

Sposób przygotowania:

Kotlety pod zimową kołderką

Kotlety

Kotlety pod zimową kołderką
Kotlety schabowe panierowane w bułce tartej

1. Mięso kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. Następnie panierujemy w roztrzepanym jajku, bułce tartej i smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

2. Po usmażeniu układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

ETAP 2:

Kotlety pod zimową kołderką
warzywa, papryka, szczypiorek, ser oraz jajko

3. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach, dodajemy pokrojone drobno ugotowane na twardo jajka, pokrojoną w drobną kostkę paprykę czerwoną i posiekany szczypiorek.

4. Doprawiamy pieprzem oraz solą i wszystkie składniki łączymy z majonezem.

ETAP 3:

Kotlety pod zimową kołderką
kotlety schabowe przykryte kołderką zapiekane z serem

5. Następnie układamy farsz warzywno jajeczny na kotletach i zapiekamy w 180 °C do chwili rozpuszczenia się sera.

ETAP 4:

6. Gotowe, smacznego.


Tagi:

dania kotlety