Henia

Henia

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 281]

Kotlety pożarskie

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 14

Pyszne, delikatne kotleciki

Kotlety pożarskie

Składniki:

Kotlety pożarskie

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 1 duża czerstwa bułka
  • 2 łyżki masła
  • 2 żółtka
  • sól, pieprz, czosnek granulowany
  • do panierowania:
  • 1 jajko
  • bułka tarta
  • olej

 

Sposób przygotowania:

Kotlety pożarskie
Pierś umyć i zemleć.Bułkę namoczyć w mleku, odcisnąc dodać do mięsa.Przyprawić solą, pieprzem i odrobiną granulowanego czosnku.Dodać żółtka, dokładnie wyrobić. Formować niewielkie kotleciki.Panierować w bułce, jajku i bułce. Smażyć na złoty kolor na oleju z dodatkiem masła. Mają być ciemno złociste. SMACZNEGO!