mala561

mala561

Starszy Kucharz
[Przepisów: 47]

Kotlety rybne

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Zachęcam do zrobienia tych przepysznych kotletów

Kotlety rybne

Składniki:

Kotlety rybne

 

  • 0,5 kg filetów z mintaja (może być też panga, sola jak kto woli)
  • 2 cebule
  • 2 jaja
  • 3 ząbki czosnku
  • bułka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety rybne
Cebulę i czosnek posiekać, podsmażyć. Filety, odciśnięta z mleka bułka oraz podsmażone warzywa zmielić. Dodać jaja i przyprawy. Wyrobić na jednolitą masę i uformować kotklety. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć z obu stron na złoty kolor.