Sposób przygotowania:
Kotlety rybne z sosem pomidorowo-warzywnym
Odmrożone kostki mintaja i podgardle świeże zmielić na dużych oczkach sitka w maszynce do mięsa, na koniec zmielić 1 cebulę i 1 bułkę pszenną.
Do masy rybnej wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieprz mielony, kucharka i dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Formować z 2 cm grubości kotlety, obtaczać w mące pszennej i kłaść na gorący olej rzepakowy, smażyć na rumiano na średnim ogniu.
Włoszczyznę i cebulę pokrojoną usmażyć na oleju, dodać soli, pieprzu, cukru, ocet i wlać sok pomidorowy, zagotować, zmiksować pałką blendera, dodać drobno posiekaną (lub w rozdrabniaczu) natkę pietruszki, podawać kotlety z sosem.
Do masy rybnej wbić jajko, dodać bułkę tartą, pieprz mielony, kucharka i dokładnie wyrobić na kleistą masę.
Formować z 2 cm grubości kotlety, obtaczać w mące pszennej i kłaść na gorący olej rzepakowy, smażyć na rumiano na średnim ogniu.
Włoszczyznę i cebulę pokrojoną usmażyć na oleju, dodać soli, pieprzu, cukru, ocet i wlać sok pomidorowy, zagotować, zmiksować pałką blendera, dodać drobno posiekaną (lub w rozdrabniaczu) natkę pietruszki, podawać kotlety z sosem.