joaska500

joaska500

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 283]

Kotlety rybno-ziemniaczane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 2

Polecam na obiad jako samodzielne danie : )

Kotlety rybno-ziemniaczane

Składniki:

Kotlety rybno-ziemniaczane

 

Sposób przygotowania:

Kotlety rybno-ziemniaczane
Ziemniaki obieramy, gotujemy i przepuszczamy przez praskę lub ubijamy. Seler i cebulę obieramy, zalewamy 1\2 litra wody i gotujemy je do miękkości. Filety wrzucamy do wywaru, solimy i gotujemy przez 10 minut. Rybę, cebulę i marchew wyjmujemy łyżką cedzakową i rozgniatamy widelcem. Mieszamy je z ziemniakami i jajkiem oraz przyprawiamy do smaku. Do masy dodajemy posiekaną natkę z pietruszki i dokładnie mieszamy. Z masy formujemy podłużne kotlety i panierujemy je w bułce tartej. Smażymy na dobrze rozgrzanym oleju aż do uzyskania złotego koloru. Smacznego :)