Sposób przygotowania:
Kotlety ryżowo-warzywne
Ryz ugotować na sypko w osolonej wodzie.
Pietruszkę i marchewkę można ugotować – ja użyłam warzyw z rosołu. Zetrzeć na tarce. Por drobno pokroić i sparzyć. Cebulę drobno pokroić. Ryż wymieszać z marchewką, pietruszką, porem, cebulą. Dodać jajko i grysik.
Doprawić wolą i pieprzem według uznania. Wyrobić jednolitą masę i formować kulki.
Smażyć na rozgrzanym oleju jak sznycle.
Pod koniec smażenia na wierzch położyć plasterek żółtego sera.
Pietruszkę i marchewkę można ugotować – ja użyłam warzyw z rosołu. Zetrzeć na tarce. Por drobno pokroić i sparzyć. Cebulę drobno pokroić. Ryż wymieszać z marchewką, pietruszką, porem, cebulą. Dodać jajko i grysik.
Doprawić wolą i pieprzem według uznania. Wyrobić jednolitą masę i formować kulki.
Smażyć na rozgrzanym oleju jak sznycle.
Pod koniec smażenia na wierzch położyć plasterek żółtego sera.