Madija

Madija

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 801]

Kotlety ryżowo-warzywne

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Świetny pomysł na piątkowy bezmięsny obiad. Połączenie warzyw z ryżem plus przyprawy dodane według uznania.

Kotlety ryżowo-warzywne

Składniki:

Kotlety ryżowo-warzywne

 

Sposób przygotowania:

Kotlety ryżowo-warzywne
Ryz ugotować na sypko w osolonej wodzie.

Pietruszkę i marchewkę można ugotować – ja użyłam warzyw z rosołu. Zetrzeć na tarce. Por drobno pokroić i sparzyć. Cebulę drobno pokroić. Ryż wymieszać z marchewką, pietruszką, porem, cebulą. Dodać jajko i grysik.

Doprawić wolą i pieprzem według uznania. Wyrobić jednolitą masę i formować kulki.

Smażyć na rozgrzanym oleju jak sznycle.

Pod koniec smażenia na wierzch położyć plasterek żółtego sera.