mamqa

mamqa

Szef Kuchni
[Przepisów: 24]

Kotlety schabowe duszone w cebuli

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Mało pracy, smaczny efekt.

Kotlety schabowe duszone w cebuli

Składniki:

Kotlety schabowe duszone w cebuli

 

  • 4 kotlety schabowe
  • 150 g cebuli
  • 250 ml bulionu
  • 2 łyżki oleju
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe duszone w cebuli
Kotlety opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, lekko rozbić tłuczkiem, posolić, oprószyć pieprzem. Zarumienić z obu stron na silnie rozgrzanym oleju. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Cebulę dodać do bulionu i gotować na małym ogniu przez 15 minut. Po tym czasie zmiksować nas sos, zalać nim kotlety i dusić na małym ogniu jeszcze 20 minut.