M_Sart

M_Sart

Starszy Kucharz
[Przepisów: 24]

Kotlety schabowe faszerowane grzybami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Wyśmienite schabiki na wykwintne biesiady

Kotlety schabowe faszerowane grzybami

Składniki:

Kotlety schabowe faszerowane grzybami

 

  • 4 porcje schabu
  • sól, pieprz
  • sok z połowy cytryny
  • 250 g grzybów leśnych
  • 1 cebulę
  • pęczek natki pietruszki
  • 3 łyżki mąki
  • oliwa

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe faszerowane grzybami
Porcje mięsa ponacinać tworząc kieszenie. Obsypać solą, pieprzem i skropić sokiem z cytryny. Odstawić do lodówki na 30 min. W tym czasie przygotować farsz grzybowy. Oczyszczone grzyby umyć i pokroić na cienkie plasterki. Cebulę drobno posiekać i zeszklić na oliwie, dodać pokrojone grzyby. całość dusić pod przykryciem 10 min. Posiekana natkę pietruszki dodać do grzybów, farsz posilić i popieprzyć, następnie napełnić nim kieszenie w porcjach mięsa. Porcje spiąć wykałaczkami. Mięso obtoczyć w mące. Obsmażyć na rumiano z każdej strony na oliwie, podlać niewielką ilością wody i dusić pod przykryciem przez kilka minut.

Tagi:

grzyby schab