olmanka

olmanka

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 444]

Kotlety schabowe maślane

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

tradycyjny schabowy z dodatkiem masła i zielonej pietruchy :)

Kotlety schabowe maślane

Składniki:

Kotlety schabowe maślane

 

  • 8 cienkich kotletów schabowych
  • sól
  • pieprz
  • 2 łyżki mielonej papryki
  • olej
  • 8 maleńkich kawałeczków masłą roślinnego
  • zielona pietruszka

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe maślane
Kotlety umyć, odciąć kostki, mięso zbić, posypać solą i pieprzem, od razu włożyć na mocno rozgrzany na patelni olej i smażyć dosyć intensywnie po 5 minut z każdej strony. Podając schabowego, posypać zmieloną papryką i na każdym kotleciku położyć kawałeczek masła roślinnego roztartego z zieloną pietruszką. Podawać z ziemniakami i surówką.