Martyna239

Martyna239

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 71]

Kotlety schabowe po kowalsku

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Kotlety schabowe nieco inaczej.

Kotlety schabowe po kowalsku Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe po kowalsku

 

  • schab
  • jajka i bułka tarta do panierki
  • cebula
  • 30 dag żółtego sera
  • keczup
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz, curry

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe po kowalsku
Kotlety panierujemy w jajku i bułce, smażymy. Cebulę kroimy w piórka, smażymy, przyprawiając solą, pieprzem i curry. Tak przygotowany farsz układamy na kotlety. Każdy kotlet posypujemy startym żółtym serem, kładziemy łyżeczkę keczupu i zapiekamy, aż ser się rozpuści. Można też zapiekać na patelni pod przykryciem.
Kotlety schabowe po kowalsku
Cebulę razem z przyprawami smażymy na złoty kolor.
Kotlety schabowe po kowalsku
Kawałek twardego żółtego sera ścieramy na tarce.
Kotlety schabowe po kowalsku
Na usmażone kotlety wykłądamy cebulowy farsz.
Kotlety schabowe po kowalsku
Na farsz kładziemy porcję sera, keczup i chwilą zapiekamy.