Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Kotlety schabowe w chrupkach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Kotlety schabowe panierowane w chrupkach o smaku hamburger są bardzo łatwe do przygotowania i smaczne.

Kotlety schabowe w chrupkach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kotlety schabowe w chrupkach

 

Sposób przygotowania:

Kotlety schabowe w chrupkach
Chrupki zetrzeć na tarce lub zmiksować. Mięso umyć, osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć przyprawą jarzyna i pieprzem. Natrzeć z zmiażdżonym czosnkiem. Oprószyć mąką, zanurzyć w roztrzepanym jajku i obtoczyć w pokruszonych chrupkach. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor. Usmażone kotlety osączyć na papierowym ręczniku.
Kotlety schabowe w chrupkach
Przygotowane kotlety oprószyć przyprawami
Kotlety schabowe w chrupkach
Chrupki zmiksować w blenderze lub zetrzeć na tarce
Kotlety schabowe w chrupkach
Przygotowane kotlety obtoczyć w mące pszennej
Kotlety schabowe w chrupkach
Następnie w roztrzepanym jajku i zmielonych chrupkach